چهارشنبه 10 بهمن 1403
تاریخ انتشار : 05 شهریور 1398 - 12:13:16
فرایند حمایت شهرداری تهران از استارتاپ ها؛ 100 ایده، 50 سنت می ارزد!!
فرایند حمایت شهرداری تهران از استارتاپ ها؛
100 ایده، 50 سنت می ارزد!!

محمد جواد رحمانی- از ماه ها قبل بر روی چندین ایده در حوزه های مختلف کار می کردیم که یکی از آن ها به مبحث " مدیریت سفر و کاهش ترافیک شهری" اختصاص داشت.

در نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری(INOTEX) تهران، غرفه ای به یکی از سازمان های شهرداری تهران اختصاص داشت که بعد از گفتگو با نماینده شهرداری و استقبال ایشان، هماهنگی های لازم صورت گرفت تا این که حدود یک ماه قبل برای بررسی ایده، جلسه ای با مشاور سازمان مذکور ترتیب داده شد.

بدین منظور به اتفاق یکی از همکاران مجرب خویش در این جلسه حضور یافتم تا ایده مان را بازگو کنیم تا با کمک شهرداری تهران بتوانیم آن را محقق و اجرایی نماییم به این امید که ترافیک شهرمان کمتر شود و همشهریانم آرامش بیشتری داشته باشند.

در هنگام ارایه ایده متوجه شدم که مشاور محترم سازمان وابسته به شهرداری، توجه چندانی به مطالب ارایه شده ندارند. پس از ارایه، ایشان نکته ای را بیان نمودند که ایده ها فراوانند و 100 ایده 50 سنت می ارزد!!

دریافتم حمایت شهرداری بدین گونه است که هر شخص حقیقی و یا حقوقی باید اپلیکیشن خود را بسازد، بصورت پایلوت نقطه نظرات مردم در یک مکان عمومی شهر اخذ شود، سپس آن را بسط داده و در محدوده ای مشخص فعال نموده و مجددا در محدوه ای وسیع تر این موضوع دنبال شود و در نهایت بشرط موفقیت اپلیکیشن، کمک مالی خود را در قالب قرارداد فیمابین آغاز می نماید.

فرض کنید الان ایده ای به ذهنمان می رسد، تحقیق می کنیم، با چندنفر مشورت نموده و مطمن می شویم  ایده مان کاربردی بوده و  تکراری نباشد. خودمان باید اپلیکیشن مرتبط را بسازیم، آن را در معرض نمایش عموم قرار دهیم، اپلیکیشن را توسعه دهیم و در محدوده های کوچک و سپس وسیع تر آزمایش کنیم. در نهایت اگر همه آزمایش ها در مدت حدود 1 -1.5 سال به نتیجه مطلوب رسید و در همین زمان اپلیکیشن مشابه وجود نداشت شهرداری قرارداد حمایت مالی را منعقد می کند.

نمی دانم عزیزانی که این رویکرد را دنبال می کنند به تبعات این فرآیند توجه می کنند که ادامه روند فعلی، نه تنها "جاذب" ایده پردازان نمی باشد بلکه به عنوان "دافع" ایده های نو عمل می نماید؛ زیرا شهرداری تمامی ریسک های فنی، مالی و زمانی را بر دوش ایده پرداز می گذارد و فقط محصول نهایی آزمایش شده را واجد ارزش می داند؛ بدتر این که ایده پرداز در پایان اجرای پایلوت هم نمی داند که آیا شهرداری این ایده را مورد حمایت مالی قرار می دهد؟ شاید همین ایده در این مدت توسط گروه های دیگر تولید و آزمایش شده اند و تضمینی برای انتخاب و حمایت مالی وجود ندارد ....

به امید روزی که "شعار" حمایت از ایده های نو، خلاق و کاربردی به "عمل" تبدیل شود.

 

نظرات شما
ایلیا
14:58:55 | 1398-06-05
البته در شهرداری تهران همانند هر ارگان دولتی دیگر، اشخاص بر روند بررسی طرح ها اقدام مینمایند. لیکن اگر در سازمان مذکور این روند ادامه داشته باشد جای تاسف است
نظر خود را ارسال نمائید

نام :
آدرس ایمیل :
نظر * :
كد امنیتی : *
 
اگر تصویر ناخواناست را کلیک کنید (اینجا)